Mijn verrassende tekenavonturen in de mail?

Ontvang regelmatig verrassende tekenavonturen, het gratis Teken Je Leven Zine, aanbiedingen en nieuwtjes in je mailbox.

Avontuurlijke kunstenaar..

Kunstenaars uit de 19e en 19 e eeuw waren in de meeste gevallen echt heel reislustig. Zeker als je bedenkt hoe lastig het vervoer in die tijd nog was.

Ga maar eens kijken in het Mondriaan Huis in Amersfoort.

Waar Piet Mondriaan, in de school van zijn vader, geboren is in 1872.

Hij woonde achtereenvolgens in Amsterdam, Parijs, en vluchtte in 1940 via een gevaarlijk bootreis naar New York.

Tijdens de bootreis zat hij, met een zwemvest over zijn jas, op het dek bovenop zijn koffer met manuscripten en kleding.

En hij was toen achtenzestig jaar oud, dan zit je daar wellicht niet meer helemaal op te wachten op een gevaarlijke reis….

Ik hou van het tekenen van interieurs en in het Mondriaanhuis zijn zijn ateliers in Parijs en New York nagebouwd, dat was bijzonder om te ervaren.

Ook de soberheid waarmee kunstenaars vaak leefden….

En toch alle tijd nemen om het leven echt te Leven!

Naast heel veel nadenken en probeersels maken over kunst, vormen en kleur, danste Piet Mondriaan ook graag, al bleek hij het niet zo goed te kunnen (who cares..). Ook had hij een stapeltje leuke vriendinnen, waarvan je hieronder wat koppies ziet langs komen.

Enfin, eind van dit verhaal is toch gewoon dat je de ontwikkelingsweg in beeld ziet die deze men heeft afgelegd om te komen tot zijn puurste vorm, en dat is een grote inspiratiebron voor ons allemaal; je authentieke zelf ontdekken en je hele mens met alles erop en eraan de wereld in brengen!

Succes ermee, Kit :), haha….

fotografie: www.hermanvanderveer.nl