Mijn verrassende tekenavonturen in de mail?

Ontvang regelmatig verrassende tekenavonturen, het gratis Teken Je Leven Zine, aanbiedingen en nieuwtjes in je mailbox.

Domburg-Zeeland

Op de strandweg bij Domburg, vlakbij het stukje waar Piet Mondriaan graag schetste, tekende ik deze schilder, die de zee schilderde……… En kreeg zijn handtekening er ook bij….

Funfact!
Delfts Blauw uit Zeeland?
Kijk maar!
In de 18e eeuw vertrokken er VOC schepen uit Zeeland waarmee goud, thee en blauw-wit porselein geïmporteerd werden. Het delfts blauw is daarvan afgeleid. (Afgekeken)
Zie hier de hedendaagse vorm waarin Zeeland en Delfts Blauw samengaan: De Zeeuws Blauwe Oester!

Ga je binnenkort naar Domburg? In het  Marie Tak van Poortvliet Museum middenin het gezellige centrum van Domburg kun je zeer fijne tentoonstellingen zien. Ik was bij de Zeeuwse Portretten tentoonstelling, maar ze hebben elke keer andere, nieuwe selecties. De moeite van het bezoeken waard. Het gebouw zelf is ook vol historie. Want ook Domburg is door zijn ligging aan zee sinds begin 18 eeuw een kunstenaarsoord. Door het hoge zoutgehalte in de lucht is het licht er magisch!

Beachlife! In zo’n beach hut. Was misschien niet zo ingericht als je hier ziet😎 maar toch echt handig. Een hele dag lang je oren laten geselen door het geluid van de golven, de wind, de zon op je snoet….helemaal niks anders…totaal niks….

Heel fijn, zo’n oud stadje aan het strand, met historie die zichtbaar is, en voelbaar. Het licht in Domburg is ook zo helder, en het idee dat schilders zoals Mondriaan en Toorop, hier hun zomers doorbrachten, ik hou ervan! Deze Villa Carmen Sylva, was het verblijf van Koningin Elisabeth van Roemenië, 1889. Na haar vertrek veranderde de Duitse eigenaar van deze villa Maria, de naam in Carmen Sylva, wat zoveel betekent als Het Zingende Woud. Naar het pseudoniem waarmee de koningin dichtte en schreef. Het strand aan de voet van de villa was de plek waar Piet Mondriaan graag zat te tekenen. Mooi verhaal toch?