Mijn verrassende tekenavonturen in de mail?

Ontvang regelmatig verrassende tekenavonturen, het gratis Teken Je Leven Zine, aanbiedingen en nieuwtjes in je mailbox.

Funen 2022

Het witte Sandager kerkje aan de Sandager Kirkevej viel me al op toen we er de eerste keer langsreden op weg naar onze Airbnb op Funen.
Het eerste kerkje in Sandager was wsl van hout en gebouwd door een Viking hoofdman. Deze huidige kerk is gebouwd in 1200 en in 1400 getransformeerd in een gotische kerk.
Luminance potlood, aquarelverf en neocolor II marker in Art Creation A 5 schetsboek.
⛪️🇩🇰✍🏻
Oh lieve mensen, wat is dit zwaar genieten, hier in Danmark! De heldere lucht, het witte licht, de schatten overal om ons heen samen, de zoete huizen in vrolijke kleuren, de heerlijke taal (we horen elke dag de taal uit Scandinavische thrillers om ons heen🤣), de vriendelijke mensen, de crispy mode en schone straten, mensen op de meest wonderlijke fietsen, en vooral de ultra relaxte manier van leven🇩🇰😍.
En daarom liggen deze gekleurde stenen, gevonden aan het Sandager Naes strand, volgende week op een mooi plekje in ons huis. Om ons te blijven herinneren aan een stapje rustiger en de heldere energie die we hier hebben ervaren.
Odense! Op visite bij Hans Christian Andersen, slenteren als echte Denen door de buurt rond het HC Andersen museum, een groene oase midden in de stad, en s’avonds even langs ons ‘eigen’ strandje… feestelijk leven…
En heb je even vijf minuten niks te doen? Dan is dit onze Funen-film!
https://vimeo.com/725637717
Århus, na Kopenhagen de grootste stad van Denemarken, alleen dan nog rustiger…
Het openluchtmuseum Den Gamle By is supergaaf, we zagen hier best wat optrekjes om mee naar huis te nemen 🙂
Ook de kruiden en bloementuinen die je hieruit zijn met zorg aangelegd en onderhouden, ik zag allerlei planten die ik nog nooit had gezien.
Dan door naar het Latiner Kvarter (Latin Quartier), het oudste en een van de meest charmante wijken in Arhus.
Ontstaan in de late 14e eeuw nadat de stad toestemming had gekregen om de oude Vikingforten af te breken.
Hier zaten we middenin de heerlijke levendige bijna dorpse sfeer. De ontelbare cafe’s zijn gevuld met mensen die slow koffie drinken en verse kaneelbroodjes eten, de cobblestonesstraatjes zijn nauw en gevuld met bijzondere winkeltjes.
De straten hebben historische namen zoals
Klostergade (Kloosterstraat), Volden (Walstraat) en Borggade (Kasteelstraat) met in het midden van deze wijk het Pustervig Torv plein als een kleine perfecte oase.
Het meest pittoreske straatje van Arhus is Møllestein, kijk maar wat een zoete huisjes, en de meest trendy, crispy koffiebar is La Cabra Kaffebar, waar ze koffie en thee zetten met hart en ziel en lekkere Kardemomsnurrer bakken.
We hebben gesmuld!
Onze laatste avond in Denemarken, en Helle, de eigenaar van ons vakantieplekje zegt dat ze ons een laatste knalavond wil bezorgen. We mogen schemeren in de beachhut van de familie. Jippie en yes!
Drie kilometer over een zandweggetje en daar, aan ‘t strand, drie meter van ‘t water, ligt deze knusse hut. Met binnen een piepklein aanrechtje, kastje met glazen en wat borden, bikini en handdoek aan de muur, twee rieten stoelen en een plank aan de wand met een stapel boeken, een theepot en twee kopjes. Onderaan het buitentrapje (want deze hut staat op wielen) de twee stoelen waar we onder een dekentje in de druilerige regen turen over ‘t water….net zo lang tot we de zon onder zien gaan, om 22:18, waarna het nog steeds niet echt donker wordt. Ook zien we voor derde keer deze week de zeearend overvliegen. Een majestueus grote vogel die een heel apart geluid maakt…
Dan rollen we ons bed in, morgen rijden we naar Friesland voor onze tweede vakantieweek, in de Sharevan!