Mijn verrassende tekenavonturen in de mail?

Ontvang regelmatig verrassende tekenavonturen, het gratis Teken Je Leven Zine, aanbiedingen en nieuwtjes in je mailbox.

Does It Spark Joy- ZINE

Een schoon en opgeruimd huis, ik kan daar erg van genieten. 

Troep, teveel rommeltjes, bewaarde spullen, zonder dat je het weet stagneert de energie op die plekken waar veel ligt. Je merkt pas verschil als je aandacht hebt gegeven aan de ruimte. Op hebt geruimd, en vooral: de overtollige spullen weg hebt gedaan. 

Sinds een jaar of twee ben ik bezig met het versimpelen van mijn leven. Toen onze vijf en twee kinderen nog klein waren en allemaal thuis woonden, hadden we veel spullen. We leven met elkaar in een groot en fijn huis. En omdat je met vijf kinderen niet zo makkelijk op stap gaat (uitjes kosten vaak best veel) kozen we ervoor om in en rondom het huis allerlei speelmogelijkheden voor de kinderen te creëren. De grote dingen als trampoline, schommels, boomhut, kabelbaan, waterbaan en allerlei zelfgemaakte bouwsels zijn inmiddels langzaam uit de tuin verdwenen. Bij het opgroeien veranderde de behoeften van onze kinderen.

En veel van het speelgoed dat we hadden, bij elkaar gezocht op  Koninginnedagmarkten en in kringloopwinkels, hebben we doorgegeven aan nichtjes of vrienden. De meest dierbare spulletjes staan op zolder in een koffer en grote kist. Klaar voor onze eventuele kleinkinderen.

Maar op zolder staan ook dozen met oud servies dat ik bewaarde voor als de kinderen uit huis zouden gaan, dan hadden ze alvast wat voor hun inrichting. Niet heel goed ingeschat, want die van ons hebben liever een starterskit van Ikea. En oh ja, een jaar geleden wilde ik mijn kleding ook gaan downsizen en heb 7 vuilniszakken met oude kleding gevuld waarvan ik besloot dat als ik ze over jaar nog niet zou missen, dat ze dan weg zouden gaan. 

Toen liep ik tegen het boek Opgeruimd! van Marie Kondo aan.

En in 1 middag uitgelezen. 

Een heel nieuwe strategie. 

Voor eens en voor altijd klaar met het opruimen als je haar aanpak volgt. Ik was gelijk enthousiast. 

En begon met mijn kleding. Alle vuilniszakken die ik nog had staan met de oude kleding gingen direct naar de eurowinkel. Niet meer ingekeken. Daarna heb ik alle kleren die ik had op de grond gegooid en een voor een opgepakt en voelde of ik er blij van werd. Zo ja, dan mocht het blijven, zo nee, weg ermee.

Weer 7 vuilniszakken met  kleding die weggebracht werden. Er stonden intussen al mensen op me te wachten bij de eurowinkel, om de eerste keus te hebben 🙂

Ik heb uiteindelijk ongeveer 25% overgehouden. En dat zijn alleen maar dingen die ik ook echt draag! Met plezier! 

Wat een ruimte ontstond er. Niet alleen in mijn kast en op zolder, maar ik voelde ook dat de energie weer stroomde. Dat het was alsof er een laagje met ‚niets’ om mij en het huis heen kwam te liggen. Een laag waar allerlei leuke, nieuwe ervaringen in zouden kunnen stromen. Daar was nu ruimte voor! Niet meer gehinderd door stroperige energie. Ik ging bruisen! 

Fluks de boekenkast op dezelfde manier aangepakt. En tijdens het voelen aan de boeken (ook hier kijk je of het je blij maakt, en niet wat voor boek het is), bedacht ik me om een Zine te maken van het uittreksel van dit geniale idee.

   

En nu heb ik voor jou: het Does It Spark Joy-Zine. Op acht stevige pagina’s in A5 formaat, in kleurige tekeningen met gouache,  potlood, vulpen en markers. Nu in de webshop te koop voor €5. En wil jij meer dan 25 Zines hebben voor je klanten of om uit te delen? Mail me op info@kitlelarge.nl, dan heb ik een mooi aanbod voor je.

Heb je deze Zine bekeken en gelezen en wil je het hele verhaal met alle ins en outs lhoren? Bestel dan het boek van Marie Kondo in je plaatselijke boekhandel.