Mijn verrassende tekenavonturen in de mail?

Ontvang regelmatig verrassende tekenavonturen, het gratis Teken Je Leven Zine, aanbiedingen en nieuwtjes in je mailbox.

Nieuws uit de bijentuin….

 

Slecht nieuws uit de bijentuin, hulp is verleend, nu is ‘t verder afwachten…

Deze week waren imkers Rien en Marian naar de bijentuin en bijna alle volken waren al ijverig aan het vliegen door het mooie weer en brachten ook stuifmeel thuis.

De imkers kwamen vanwege, waarschijnlijk, de groene specht die een aantal gaten in vooral de voorste hangkorf heeft gepikt.

De specht is, denken de imkers, verzot op bijen, maar voor hen is het heel vervelend, want afgezien van de schade geeft het de bijen heel veel stress en onrust. 

De voorste hangkorf is nu provisorisch beschermd met een net en touwtjes. 

Hopelijk schrikt dat de specht af. Hij is er nog steeds, je hoort hem kloppen in het bos.

De bijentuin heeft een aantal jaren geleden ook een specht gehad toen de hangkorf nog op een andere plek stond. Het volk heeft het toen niet overleefd.

Ik ging zelf ook even kijken en werd weer betoverd door de rust om de bijenkasten heen. Overal bloeien sneeuwklokjes en krokussen. Hier en daar zag ik een bij in en uit de korf vliegen. Ik voelde  de sfeer van verwachting, van jááá, het is echt zo, de lente is er weer!

En ik voel grote blijdschap over dat  deze volken de winter weer doorgekomen zijn en ze de komende maanden er weer op uit kunnen vliegen.  

Megabestuivers onderweg!!! Maak de bijensnelweg vrij!

Kom je mee tekenen in de bijentuin en op landgoed Kraaijbekerhof op zaterdag 7 mei 2022?