Mijn verrassende tekenavonturen in de mail?

Ontvang regelmatig verrassende tekenavonturen, het gratis Teken Je Leven Zine, aanbiedingen en nieuwtjes in je mailbox.

Ode aan mijn vader

.         

 

Dit jaar wordt mijn vader 85. Het is bijzonder om je ouders te ervaren op een hoge leeftijd. Welk voorbeeld zijn ze in het ouder worden. Hoe gaan ze om met de veranderingen die het ouder worden met zich meebrengen. Hoe zou je dat zelf doen? Mijn ouders verhuisden na 43 jaar uit ons ouderlijk huis naar een appartement toen mijn minder problemen kreeg met het lopen. Daar woorden ze 7 jaar, waarna ze twee jaar geleden in een appartementencomplex-plus gingen wonen.

Mijn vader heeft altijd gewerkt met zijn hoofd en genoot van het klussen met zijn handen. Ik tekende zijn laatste echte klusschuurtje van binnen, en zijn volgens hem liefste werkplek, met de geordende mappen en persoonlijke artefacten die allemaal iets zeggen over zijn leven. Nou ja, toen tekende ik hem zelf ook nog even. Al is hij altijd vrolijker dan dit portret werd… sorry Pap…