Mijn verrassende tekenavonturen in de mail?

Ontvang regelmatig verrassende tekenavonturen, het gratis Teken Je Leven Zine, aanbiedingen en nieuwtjes in je mailbox.

ONDERTUSSEN IN DE BOSSTRAAT (mijn nieuwe boek)

Waarom ik 86 huisportretten maak

Voor het project ONDERTUSSEN IN DE BOSSTRAAT maak ik een tekening van elk huis aan de oneven kant van de Bosstraat. De kant waarvan de tuinen uitkomen op het Semenarie terrein, de kant waar ik zelf ook woon.

De huizen aan deze kant van de Bosstraat zijn het eerst ontstaan in deze straat en zijn in de meeste gevallen karakteristiek voor Driebergen. Daarnaast interview ik de huidige bewoners en teken hun woorden op in de tekst bij de tekening.

En verder?

De 86 tekeningen voor dit project bundel ik in het boek Ondertussen in de Bosstraat, dat in de winter van 2020 zal verschijnen in een oplage van 250 stuks.
Alle 86 tekeningen zullen ingelijst worden geëxposeerd rond de tijd dat het boek uitkomt.

Met dit boek vol huisportretten wil ik een kunstzinnige kijk geven op het huidige leven in de Bosstraat en tegelijk recht doen aan de panden die door de jaren zijn gesloopt en vervangen. Daarom heb ik ook kostschool Mon Desir getekend en Huize Ter Gouw. Door de woorden van de huidige bewoners toe te voegen geeft dit boek een glimp van hedendaags leven in een eeuwenoude straat in een dorp voor vol verhalen.

En, valt het mee, al die huisportretten tekenen?

Niet alle dagen…. Ik heb me voorgenomen om 6 huis portretten per week te tekenen. Het andere werk zoals workshops voorbereiden, social media bijwerken en het filmen van m’n nieuwste online workshop moet ook gedaan worden. Maar ik wil echt graag dat dit boek klaar is in het najaar, dat is een goeie stok achter de deur. Verder geniet ik erg van de interviews met de bewoners van een huis. Ik denk dat ik best nieuwsgierig van aard ben, ik vind al hun verhalen over het huis waar ze wonen, gewoon in mijn eigen straat, geweldig! Tenslotte zijn Herman en ik zelf op zoek naar een ander huis en omdat we heel graag in de Bosstraat zouden willen blijven wonen is het extra leuk dat ik een kijkje achter de deur van deze huizen mag nemen. Je weet maar nooit of het ons misschien een ander huis op gaat leveren, deze avonturenreis door eigen straat!