Mijn verrassende tekenavonturen in de mail?

Ontvang regelmatig verrassende tekenavonturen, het gratis Teken Je Leven Zine, aanbiedingen en nieuwtjes in je mailbox.

Referenties

Ik vind het heerlijk om te doen, het is voor mij een ontspannings momentje in de dag. Ik teken veel, oefen veel en leer veel van je online cursus, vooral goed kijken en lijnen volgen gaat me steeds beter af, en het werkt 😊 👍 dank je voor je inspiratie, Kit!

Elsemieke

Ja, deze online cursus is waar voor je geld! Superleuk, inspirerend, uitnodigend en blijmakend!

Sandra de Weijze

De workshops die Kit geeft zijn lifechanging. Goed verzorgd en veel lekkere taartjes en thee. Een goed gevulde goodybag waar je thuis mee verder kan. Aanrader!

Rozemarijn Mulder

Een mooie ervaring, op zoek naar het ware, schone en goede.

Elizabeth De Lange

Net op het moment dat ik besef dat ik meer creativiteit in mijn leven wil toelaten, stuit ik op de AM workshop van Kit Le Large; Dagboektekenen. Dit spreekt mij meteen aan en ik geef mij op voor de workshop. Het is een uur rijden naar Zeist, maar dat deert mij niet. Ik heb er zin in. We worden allerhartelijkst ontvangen en er liggen overal prachtige boeken en tekeningen ter inspiratie van Kit.

Kit vertelt over haar werk, de gebruikte materialen, technieken en haar inspiratie, ze is rustig maar ze straalt enthousiasme uit. Al snel gaan we zelf aan de gang en ze laat ons meteen tekenen wat voor ons staat. Ze leert ons kijken, gewoon echt kijken, naar de spullen op tafel. Opeens wordt een koffiekopje heel bijzonder…. kleuren, schaduwen, negatieve ruimte. Kit legt alles heel helder uit en helpt mensen over hun schroom heen om de tekeningen aan elkaar te laten zien. Ze observeert en ziet al heel snel hoe iedereen werkt en stimuleert de aanwezigen hierin.

Ze creëert een veilige en vertrouwde omgeving voor de mensen zodat iedereen zich durft te laten zien en de tekeningen. Er zijn geen lelijke tekeningen. Dit voelt voor mij heel fijn. Omdat ik afgestudeerd ben als Grafisch Vormgever en mijn opleiding aan de Kunstacademie heb gedaan, is het voor mij heel moeilijk om niet kritisch naar mezelf en een ander te kijken. Ik ben opgeleid met bepaalde technieken en een analytische kijk op verbeelden. Hier mag ik dat los laten en gewoon de dingen laten ontstaan. Het is eng om dat los te laten maar ook bevrijdend.

Dagboektekenen brengt je heel erg in het moment, je tekent wat er voor je staat, dit kunnen gewone, alledaagse dingen of situaties zijn. Door daar heel goed naar te kijken, kom je los van oordelen en laat je met de tekening zien wat er echt is. Het heeft mij geïnspireerd om elke dag een moment te nemen om stil te staan en even te tekenen.

Soon Ja Terwee

Mijn ‘teken leven’ is weer wakker geworden, dank je Kit Le Large, voor de inspiratie! Ik moet mijn dagelijks leven helemaal aanpassen aan deze aangewakkerde passie…tekenen…. de afwas laat ik staan, want misschien wil ik die nog tekenen, pannenkoeken bakken duurt twee keer zo lang, want ik moet het eerst tekenen…. bij het Zomerfeest denk ik alleen maar ‘hoe zal ik dit eens tekenen’…..

Anoniem

De titel van de workshop sprak me gelijk aan. Woorden vinden die mijn leven beschrijven lukt me niet altijd. Tekenen; dit was de ultieme oplossing! Op naar het hoofdkwartier van AM in het midden van het land.

In een mooi verzorgde ruimte trof ik een fijn gezelschap en Kit Le Large. Alle zintuigen werden direct aangesproken en begeleid door aanmoediging en humor. Veel aanwijzingen en vooral heel veel kleine oefeningen om los te komen van mijn oordeel over wat ‘goed en niet goed’ is. En gedurende de middag, die ook de inwendige mens niet onberoerd liet, lukte het ons allen om te kijken naar het voorwerp en het hoofd met alle gedachten en oordelen los te laten. En ook vandaag dacht ik: Hoe lang ga ik nog bedenken dat ik niet kan tekenen? Het was een heerlijk kopje koffie!

Voor wie de mogelijkheid heeft raad ik deze workshop aan. In het doen ontmoette ik mijn plezier van vroeger toen ik de hele dag van alles tekende! Kit en AM, wat een geweldig idee om deze workshop te organiseren!!

Mase Sutterland

Ik wil  jullie graag even laten weten dat ik de week na de workshop van Kit Le Large een tekenboekje gekocht heb en al 9 dagboektekeningen heb gemaakt, dus dat zijn circa 3 tekeningen per week. Elke keer ben ik verbaasd over hoe leuk het is om te doen, en vooral: om daarna mijn tekening aan anderen te tonen. Ik voel me dan net een kind: “Wil je mijn tekening zien?” Kortom, de workshop heeft mij dagelijks plezier opgeleverd, want ook op de dagen dat ik niet teken, kijk ik met een andere blik naar de voorwerpen, mensen en gebeurtenissen om mij heen. Als ik de volgende keer op de redactie ben, zal ik mijn boekje meebrengen en vragen: wil je mijn tekeningen zien? 🙂

Annelijn Steenbruggen