Mijn verrassende tekenavonturen in de mail?

Ontvang regelmatig verrassende tekenavonturen, het gratis Teken Je Leven Zine, aanbiedingen en nieuwtjes in je mailbox.

Ronddwalen in Bergen…

Dagboektekening van Herman en Kit aan het strandDagboektekening en urbansketch in museum Kranenburgh in bergenHuisportret en urbansketch museum Kranenburgh

Bergen

Een dorp met een uitnodigende naam, Bergen….aan zee……

En er kwam weer een zomerweekend in beeld wat smeekte om een kleine tour d’amour.

Daar gingen we dus, op naar een knus hotel in dit kunstenaarsdorp vlak bij zee. De eerste stop was natuurlijk museum Kranenborgh. Ik verheugde me zeer op de tentoonstelling van Claudy Jongstra over haar plantaardige verftechnieken voor schapenwol. En een feest was het!

Frisse, echt Hollandse kleuren, stukken schapenwol voor het voelen en je kon zelf ook aan de slag met het weven van een groot doek vol schapenwol.

Kijk nog even naar mijn tekeningen hierboven en je snapt de kriebels in mijn hart bij het zien van deze plantaardige verfstoffen op een van mijn meest favoriete grondstoffen.

Want dit tekende ik daar eerder over:

Het enige jammere wat ik toch even opgemerkt wil hebben, is dat dit museum geen contant geld accepteert. Jammer, mensen van Kraneborgh! Duiten en papiergeld is eigenlijk de enige geldige Nederlandse valuta, die we moeten koesteren om onze privacy te waarborgen! Om die reden bleven we ook niet thee drinken, want principes moet je naleven!

Ik hoef je verder niets te vertellen over het slenteren langs de zee, om en rond de golven,  de meeuwen in je oren, de wind door je haar. Hangen in een strandstoel en langzaam even in slaap soezen bij het geluid van de golven. Hier en daar wat regen maar het is ook snel weer weg aan de kust. Voor bomenmensen zoals de liefste en ik geeft het een instant vakantiegevoel om aan zee te zijn. Het waren een paar heerlijke dagen, en gelukkig hebben we de foto’s nog:)

 

Doe een proeftekenles

Of ga ook Urban Sketchen met deze online workshop Urban Sketching

Of kom eens tekenen in het vrijdagse tekencafé!