Mijn verrassende tekenavonturen in de mail?

Ontvang regelmatig verrassende tekenavonturen, het gratis Teken Je Leven Zine, aanbiedingen en nieuwtjes in je mailbox.

Sketchbook augustus 2017

Met troubadour Frank een heerlijke avond ervaren tijdens Heel Driebergen Kookt. Een lange sliert tafels vol lekkers, drankjes, kaarsen en pratende mensen, gewoon op straat. Italiaanser krijg je het niet!

Boek-auditie

Jerry came to stay….Als tijdelijke Servas host, kreeg ik vorige week een Amerikaanse logee. Amerikaanser krijg je ze niet: een activist met een baseballcap. Jerry schildert gave dingen, gebruikt een bijzondere ‘scraping’ techniek en hoort bij de ‘Macchaia’ painters in Italie. Ben nu weer helemaal op de hoogte van alle ins en outs van het leven in de USa, vooral rond New York en in Oregon. Jerry vroeg zich af of we bij een overstroming allemaal naar Amerika toe komen….. Nee hoor Jerry, wij zijn best goed met veel water..😎 en hebben passende oplossingen…. in ons eigen land….

Carine heeft haar teken-ader geopend en gaat zich nu verliezen en weer vinden in het illustreren van haar boek….

Vier weken issie nu in dienst…. Ik vind dat idee nog steeds een beetje wennen…. In ‘t weekend komt ‘ie doodmoe maar blij terug, eet zich flink vol voor weer een nieuwe week, terwijl de soldatenwas hangt te drogen. De dag voor z’n eerste officiële verplichting geef ik hem soldatenspullen-strijkles…. Ach, ik zie dat het in zijn bloed zit, dit werk….

Mijn zus is gek.

Op mij.

En daarom kreeg ik als kado een Zussendag!

Plan A: slapen in de Kip op de camping, kussengevecht, vuurtje stoken, liedjes zingen bij ‘t vuurtje, met blote voeten s’nachts naar de wc door het natte gras, en de volgende dag een high tea als afsluiting.

Maarrrrrr, de camping is in Nederland, er was code oranje (zoals wel vaker), duzzzzzz ‘t werd plan B:

Thuis slapen en de volgende dag een boswandeling (zussie, het regent nog steeds, ik word drijfnatttttt…), urenlang ouwehoeren, bijkletsen, keihard lachen, wereldvrede regelen en roddelen, dan lunchen met broodjes, potjes thee en taart, en dan iets verrassends. Zus wilde winkelen, en we kwamen langs een goeie bloemenwinkel, daar werd vervolgens gewinkeld. Zus heeft nu als souvenir een armbandje en mooie vaas, en ik twee blaren. Van winkelen krijg je dorst duzzzzzz, op naar de rosé en borrelplank…… pffffff dooreten geblazen, zo’n zussendag. In de lente doen we de camping erbij en gaat broer mee……

Zangles, da’s bij Inge echt niet alleen staan en je lied doen. Dat is boksen en worstelen met elkaar, je heupen losdraaien, een reiki behandeling voor je nek onder ‘t zingen, of over de grond rollen om je stem vrijer te maken. Hard werken dus, maar ook lachen en leren… en heerlijk Zingen! Met Kirsten, Phuoc, Kirsten en Inge…

Superleuke tekenzaterdag was ‘t weer, met getalenteerde tekenaars. Dank Rene, Jacqueline, Bregtje, Isabelle, Joanne, Edith Map, en Peggy voor jullie heerlijke tekeningen!