Mijn verrassende tekenavonturen in de mail?

Ontvang regelmatig verrassende tekenavonturen, het gratis Teken Je Leven Zine, aanbiedingen en nieuwtjes in je mailbox.

Tekenen is heel goed kijken

Ik ben geen precieze, nauwkeurige of accurate tekenaar. Ik ben een blije, ongeduldige  tekenaar die geniet van het proces van het tekenen, en al snel vind dat ik een meesterwerk maak. Twijfel is er ook wel als ik begin te tekenen, maar mijn innerlijke gevoel van há lekker met kleur en mooie pennen spelen, wint het dan van de onrust, dus ik zet de eerste paar lijnen. Als die er eenmaal staan, neem je vanzelf innerlijke verdere beslissingen over de volgende lijnen. Laat je intuïtie maar stromen, dan komt het goed.
Het enige wat jij doet is heel goed naar je onderwerp kijken. En dan zet je de eerste lijn. En de volgende. En terwijl je aan het tekenen bent ontdek je dingen aan je onderwerp die je eerst helemaal niet zag. Maar nu wel. Omdat je steeds beter gaat kijken, je gaat verbinden met wat je ziet, als het ware ‘zakt’ in de flow van het tekenen.
 Je creatieve zelf is aan het werk, is aan het genieten en aan het spelen. En jij geeft dat de ruimte door alleen maar te gaan zitten, te kijken en een pen te pakken die lekker voelt in je hand.

Vertrouw op je intuïtie, en laat die je leiden. Heb je zin in een vulpen om mee te tekenen, en wil je na een paar minuten verder met kleurpotloden, of met verf?
Doen! Volg je impuls. Het brengt je van de ene fase van je tekening naar de andere.
Elke tekening maakt een wanhoopsfase door. Dan heb je het gevoel dat het niks meer gaat worden. Houd moed en teken gewoon door, in het vertrouwen dat ook dit goed komt. Hoe verder je tekening vordert, hoe leuker het wordt om te zien waar in je tekening nog iets van jouw kant nodig is. Tot je het punt bereikt waarop je voelt, ik ben klaar.
Stop dan en geniet van wat je hebt gecreëerd.
Vind je het leuk om te tekenen maar weet je niet hoe te beginnen?
Ik help je op weg.
Meld je nu aan voor de Online workshop Teken Je Leven en teken lekker mee!