Mijn verrassende tekenavonturen in de mail?

Ontvang regelmatig verrassende tekenavonturen, het gratis Teken Je Leven Zine, aanbiedingen en nieuwtjes in je mailbox.

Update oktober 2020, Ondertussen in de Bosstraat (m’n nieuwe boek)

Hoe staat het met het boek Ondertussen in de Bosstraat?
Nou, prima!
Sinds begin juli teken ik alle huizen aan de oneven kant van de Bosstraat. Het is nu half oktober en ik ben gisteren begonnen aan de laatste zes huizen!

Hoezo, de Bosstraat tekenen?

Door de maatregelen die er sinds maart gelden is mijn werkende leven ingrijpend veranderd. Geen ‘live’ tekenworkshops meer, veel minder tekenaars tijdens het IkHouVanMij tekencafé.
In april, mei en juni filmde ik daarom met mijn lief Herman, die fotograaf en filmmaker is, twee online tekenworkshops.

Toen werd het 2 juli, ik werd s’ morgens wakker met het spetterende idee om alle huizen aan mijn kant van de straat te gaan tekenen.

Maar waarom dan?

Omdat ik nog altijd heel blij ben dat ik twee jaar geleden in de Bosstraat ben komen wonen. Deze straat heeft me altijd al getrokken. De bomen, de fijne energie, de oude huizen, de afwisselende bouw. Ik voel me heel fijn op deze plek.
Maar ook, Herman en ik zoeken een ander huis, met een tuintje en een schuur, het liefst weer op de Bosstraat. Dit project is een manier om die wens vorm te geven.  We gaan zien wat het ons brengt.
Verder gaat de historie van de Bosstraat heel ver terug, er is veel activiteit en nering geweest, veel huizen herbergen een heel eigen verhaal, veel bewoners wonen hier in hun eigen paradijs. Wat is er leuker dan dat allemaal te tekenen!
Niks dus. Daarom ben ik direct begonnen….

Hoe nu verder?

Zoals de planning nu is wil ik het boek uiterlijk eind december bij de drukker aanleveren. Daarvoor moet er nog best wat gebeuren.

Voor de teksten bij de tekeningen heb ik alle bewoners  gevraagd hun verhaal aan mij te sturen, en ik heb prachtige, eerlijke, bijzondere verhalen binnen gekregen!

Heleen de Bruijn die naast Bosstraatbewoner ook journalist is, heeft me aangeboden te helpen met het bewerken van de teksten. Dat is geweldig fijn, want zij schrijft heerlijke woorden. Ben er blij mee dat zij het met haar zorgvuldige aanpak helpt hier een prachtig boek van te maken.

Volgende week teken ik alle verhalen in de tekening van het huis waar het verhaal bijhoort, in handgetekende letters. Sommige Bosstraatbewoners hebben me een uitgebreider verhaal gestuurd en die verhalen krijgen hun eigen, handgeschreven pagina.
Ook maak ik nog wat aanvullende tekeningen zoals een tekening van alle  materialen die ik voor het boek heb gebruikt, wie er aan het boek heeft meegewerkt en een cover en achterkant voor het boek.