Mijn verrassende tekenavonturen in de mail?

Ontvang regelmatig verrassende tekenavonturen, het gratis Teken Je Leven Zine, aanbiedingen en nieuwtjes in je mailbox.

Visserijdagen 2022

Als je in Harlingen woont of er geboren bent, dan zijn de Visserijdagen in het laatste weekend van augustus het teken dat de zomer echt op z’n einde loopt. Die paar dagen ga je dus nog even uitgebreid en overvloedig uit je bol, voordat de bedaagde winterdagen in zicht komen.

Ja, sorry, maar wij moesten daar natuurlijk ook heen, de Ouwe Seun (iemand die geboren is in Harlingen) waar ik mee samenleef omdat hij dat elk jaar doet en ikzelf om te kijken of het wel goed zou gaan 🙂

In de lichte Friese lucht sliepen we in een mini caravannetje van de broer van mijn ouwe Seun, die natuurlijk ook een Ouwe Seun is, midden in de stad, en werden s’morgens wakker door de toeter van de boot naar Vlieland. Lekker rondhangen aan de haven, luisteren bij alle bandjes die door de hele stad spelen, een visje scoren bij de visafslag, lunchen bij de Blauwe Hand, s’avonds een uurtje meepikken van het optreden van Elske Dewall die in het Entrepot speelde, en de volgende dag meejuichen bij het ringrijden. Ik zag weer prachtige en gave typografie in de stad.

Toevallig maakte ik daar een foto van een vliegend paard, want die heb je hier soms ook als je heeeeel goed kijkt… En die kwam ook nog in de Harlinger Courant. Ik zag weer prachtige en gave typografie in de stad, dus wat mij betreft een prima einde van een uitbundige zomer.

En dat het s’avonds steeds eerder donker wordt en we soms al een kaarsje branden is wel even wennen maar ook heel noflik… (fries voor aangenaam en behaaglijk)