Wat kan ik voor jou tekenen?

Ik teken wat jij je wilt herinneren.  Mijn tekeningen zijn altijd een combinatie van beeld en woorden in handlettering.
Bel op 06-446 74 396 of mail naar info@kitlelarge.nl.

Workshops & Opdrachten

Ik geef regelmatig workshops en werk daarnaast ook in opdracht. Wil je dus graag zelf je talent ontwikkelen of kan ik iets moois voor je tekenen, ik help je graag!

Workshops

Workshop Teken je Leven
Wat ga je doen?
Lekker tekenen en schilderen met aquarelverf in je eigen sketchbook, dat je op de workshopdag van me krijgt, We gaan experimenteren met kleur, ik help je bij het kiezen van onderwerpen en we oefenen met handlettering. Aan het eind van de dag ga je met een bijna volgetekend sketchbook naar huis.

De workshop ‘Teken Je Leven’ is voor….
mensen die graag een tekendagboek bij willen houden maar niet goed weten hoe te beginnen. Voor iedereen die zin heeft in een gezellige dag vol tekenen en leren.

De workshop is niet voor….
mensen die graag perfect en realistisch wilt leren tekenen. Aan het eind van deze workshop kun je losjes en met plezier je dagelijkse belevenissen op een kleurrijke manier weergeven in je sketchbook.

Je kunt ook lid worden van de besloten facebookgroep Teken je Leven. Daarin deelt iedereen zijn tekeningen, kun je vragen stellen en inspireren we elkaar om lekker aan het tekenen te blijven.

Praktische informatie
Kosten: € 130 incl. BTW,
Tijd van 10-16 uur
Deelnemers: max. 10
Inclusief: Heerlijke lunch, koffie en thee met lekkers. Geïllustreerd werkboekje, sketchbook en fijne tekenpen. Alle benodigde aquarelverf, aquarelpotloden, en penselen zijn aanwezig. Je hoeft zelf niets mee te nemen!

Deze workshop geef ik op zondagen en zaterdagen in Driebergen.  Mijn webshop kun je je hiervoor aanmelden en staan ook alle geplande data!

Workshopdata
Nieuwe workshops worden meteen geplaatst op deze pagina, en ik kondig ze aan via Facebook en mijn nieuwsbrief. Wil je dus op de hoogte blijven van nieuwe workshops, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Is de workshop van jouw keuze vol? Dan is het mogelijk om op de reservelijst te komen. Schrijf je ook gerust in voor de nieuwsbrief voor nieuwe workshop-data.

 

Wat zeggen deelnemers over deze workshop?

Soon Ja Terwee

Net op het moment dat ik besef dat ik meer creativiteit in mijn leven wil toelaten, stuit ik op de AM workshop van Kit Le Large; Dagboektekenen. Dit spreekt mij meteen aan en ik geef mij op voor de workshop. Het is een uur rijden naar Zeist, maar dat deert mij niet. Ik heb er zin in. We worden allerhartelijkst ontvangen en er liggen overal prachtige boeken en tekeningen ter inspiratie van Kit. Kit vertelt over haar werk, de gebruikte materialen, technieken en haar inspiratie, ze is rustig maar ze straalt enthousiasme uit. Al snel gaan we zelf aan de gang en ze laat ons meteen tekenen wat voor ons staat. Ze leert ons kijken, gewoon echt kijken, naar de spullen op tafel. Opeens wordt een koffiekopje heel bijzonder…. kleuren, schaduwen, negatieve ruimte. Kit legt alles heel helder uit en helpt mensen over hun schroom heen om de tekeningen aan elkaar te laten zien. Ze observeert en ziet al heel snel hoe iedereen werkt en stimuleert de aanwezigen hierin. Ze creëert een veilige en vertrouwde omgeving voor de mensen zodat iedereen zich durft te laten zien en de tekeningen. Er zijn geen lelijke tekeningen. Dit voelt voor mij heel fijn. Omdat ik afgestudeerd ben als Grafisch Vormgever en mijn opleiding aan de Kunstacademie heb gedaan, is het voor mij heel moeilijk om niet kritisch naar mezelf en een ander te kijken. Ik ben opgeleid met bepaalde technieken en een analytische kijk op verbeelden. Hier mag ik dat los laten en gewoon de dingen laten ontstaan. Het is eng om dat los te laten maar ook bevrijdend. Dagboektekenen brengt je heel erg in het moment, je tekent wat er voor je staat, dit kunnen gewone, alledaagse dingen of situaties zijn. Door daar heel goed naar te kijken, kom je los van oordelen en laat je met de tekening zien wat er echt is. Het heeft mij geïnspireerd om elke dag een moment te nemen om stil te staan en even te tekenen.

Mijn ‘teken leven’ is weer wakker geworden, dank je Kit Le Large, voor de inspiratie! Ik moet mijn dagelijks leven helemaal aanpassen aan deze aangewakkerde passie…tekenen…. de afwas laat ik staan, want misschien wil ik die nog tekenen, pannenkoeken bakken duurt twee keer zo lang, want ik moet het eerst tekenen…. bij het Zomerfeest denk ik alleen maar ‘hoe zal ik dit eens tekenen’…..

Mase Sutterland

De titel van de workshop sprak me gelijk aan. Woorden vinden die mijn leven beschrijven lukt me niet altijd. Tekenen; dit was de ultieme oplossing!
Op naar het hoofdkwartier van AM in het midden van het land.

In een mooi verzorgde ruimte trof ik een fijn gezelschap en Kit Le Large. Alle zintuigen werden direct aangesproken en begeleid door aanmoediging en humor.
Veel aanwijzingen en vooral heel veel kleine oefeningen om los te komen van mijn oordeel over wat ‘goed en niet goed’ is. En gedurende de middag, die ook de inwendige mens niet onberoerd liet, lukte het ons allen om te kijken naar het voorwerp en het hoofd met alle gedachten en oordelen los te laten.

En ook vandaag dacht ik: Hoe lang ga ik nog bedenken dat ik niet kan tekenen? Het was een heerlijk kopje koffie!

Voor wie de mogelijkheid heeft raad ik deze workshop aan. In het doen ontmoette ik mijn plezier van vroeger toen ik de hele dag van alles tekende! Kit en AM, wat een geweldig idee om deze workshop te organiseren!!

Annelijn Steenbruggen

Ik wil  jullie graag even laten weten dat ik de week na de workshop van Kit Le Large een tekenboekje gekocht heb en al 9 dagboektekeningen heb gemaakt, dus dat zijn circa 3 tekeningen per week. Elke keer ben ik verbaasd over hoe leuk het is om te doen, en vooral: om daarna mijn tekening aan anderen te tonen. Ik voel me dan net een kind: “Wil je mijn tekening zien?” Kortom, de workshop heeft mij dagelijks plezier opgeleverd, want ook op de dagen dat ik niet teken, kijk ik met een andere blik naar de voorwerpen, mensen en gebeurtenissen om mij heen. Als ik de volgende keer op de redactie ben, zal ik mijn boekje meebrengen en vragen: wil je mijn tekeningen zien? 🙂


Workshop Urban Sketching
Tekenen in een restaurant of museum eng? Kom, we doen het samen!

Wat is dat? Urban Sketching?
Tekenen op locatie, binnen of buiten, vastleggend wat je ziet door directe observatie. Je tekeningen vertellen de verhalen van je omgeving, de plekken waar we leven en de plaatsen die we bezoeken.

Wat gaan we doen?
We beginnen de dag in de studio, om te leren hoe je mensen tekent.
Ik vertel je wat meer over Urban Sketching, hoe een Urban- Sketching-Kit eruit zou kunnen zien, en dan vertrekken we naar restaurant Groenland.
Daar tekenen we aan een lange tafel, terwijl we genieten van een heerlijke biologische lunch. We tekenen de lunch en we tekenen elkaar.
Tenslotte gaan we terug naar de studio om elkaars werk van die dag te bekijken en af te sluiten met thee en taart.

Je kunt ook lid worden van de besloten facebookgroep Teken je Leven. Daarin deelt iedereen zijn tekeningen, kun je vragen stellen en inspireren we elkaar om lekker aan het tekenen te blijven

Praktische informatie
Kosten: € 135 incl. BTW.
Tijd: van 10-15 uur.
Deelnemers: 10
Inclusief koffie, thee, taart, biologische lunch bij restaurant Groenland bestaande uit soep, broodjes, salade, sap en koffie of thee, sketchbook die je mee naar huis mag nemen en gebruik van aquarelverf, penselen en potloden. Als je wilt mag je natuurlijk ook je eigen materiaal meenemen.

Workshopdata
Nieuwe workshops worden meteen geplaatst op deze pagina, en ik kondig ze aan via Facebook en mijn nieuwsbrief. Wil je dus op de hoogte blijven van nieuwe workshops, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Is de workshop van jouw keuze vol? Dan is het mogelijk om op de reservelijst te komen. Schrijf je ook gerust in voor de nieuwsbrief voor nieuwe workshop-data.

In opdracht

Wat kan ik voor jou doen?

 • in opdracht een tekening voor jou of iemand anders maken.
  Prijslijst:
  Personalized tekening in inkt, potlood en aquarel formaat:
  A6 € 125 incl BTW
  A5 €  250 incl BTW
  A4 €  450  incl BTW
  A3 €  575 incl BTW
 • sfeertekeningen maken op jouw feest, in je restaurant, tijdens je workshop of bijvoorbeeld van je huis. Bel of mail me voor een offerte.
 • Een Zine voor je ontwerpen en uitvoeren ter gelegenheid van een bijzonder moment, zoals de opening van je winkel of bedrijf, je verjaardag, jullie huwelijk. Ik maak graag een offerte voor je.
 • Illustraties maken bij een artikel, vraag me een offerte.
 • Een beeldblog tekenen als gastblogger.