Mijn verrassende tekenavonturen in de mail?

Ontvang regelmatig verrassende tekenavonturen, het gratis Teken Je Leven Zine, aanbiedingen en nieuwtjes in je mailbox.

Zomertijd in de Elzas en Zuid Limburg

Het magische woord vakantie….

Een hangmat in een warm land aan zee….

Knus bij een knapperend vuurtje in een bos…

Een staycation lekker in je eigen paleis…..

Uren zittend op het strand en luisteren naar de golven…..

Op avontuur in een stad……..

Een hele dag lezen in een fijne stoel met thee en lekkers bij de hand…..

Dit jaar werd het voor ons de eerste grote reis met onze kleine Puck.

Op naar de Elzas, voor een paar dagen wijn proeven, ons eens flink vergapen een wijngaarden en sprookjesachtige stadjes, schuine bergen/flinke heuvels beklimmen met je blik voor je uit en een leeg hoofd…..

De eerste avond, alles staat uitgeklapt, scheerlijnen strak, buikjes vol.

En ik hoorde het luide schreeuwen van mijn potloden. Ja tuurlijk, die willen ook wel zien waar ze terecht zijn gekomen….

Nou, hier dus!

urbansketching in de Elzas

Het kan niet anders dan dat Anton Pieck in deze buurt flink wat inspiratie op deed voor de Efteling. Wat zeg ik, het is alsof we door een enorm grote Efteling sjouwen…. Die kromme, scheve, schattige huizen in snoepkleuren overal!  En dan net buiten de dorpjes en stadjes waar zich eindeloze wijngaarden uitstrekken. Goed verzorgde wijngaarden met flinke stevige duiven aan de trossen. Tussen de wijnranken netjes geschoffeld zodat er een smakelijke hoop aarde ligt waarvan je het leven ziet afspatten. Geen wonder dat de druiven hier ronkend aan huis ranken hangen.

Dan zien we hier ook een overdosis aan ooievaars, waar elke dorpeling het verhaal achter weet. Boven je hoofd zoeven de wijdgevleugelde wezens door de lucht, het is imposant. We zagen ook veel zwangere vrouwen, zou het ene met het ander te maken hebben? Geintje.

Tenslotte wil je vandaag ook nog even opmerkzaam maken over de Bretzel, in Nederland de Pretzel genoemd. Een ingenieus stukje gedraaid, zout deegknappertje, waar ze je hier net zo hard mee om de oren slaan als wij met onze appeltaart. Bretzel is het duitse woord en hieraan zie je dat dit stuk van Frankrijk nauw verweven is met Duitsland. De grenzen van deze twee landen meanderen door de Elzas, zoals wij ook deden in onze voiture. De kneuterige dorpjes hebben dan weer een duitse en dan weer een franse naam.

Er moest zoveel getekend! Eigenlijk is het gewoon hard werken, zo’n vakantie, om alles bij te houden…. Wat doe jij onderweg om je herinneringen vast te houden?

Kamperen, ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Dat zit zo:

De definitie van kamperen is:

Kamperen is een vorm van openluchtrecreatie waarbij men in een tent, caravan, camper, tenthuisje of ander relatief eenvoudige recreatiewoning op een buitenterrein verblijft.

Kijk hier zie je het al, mijn liefdesstuk van kamperen: Openlucht!

Vrijheid! Je komt en gaat wanneer je wilt. Je vertrekt naar elke spannende plek die je maar kunt bedenken, je bent de hele dag buiten. Met je snuit in zon en wind. Fikkie stoken, lezen, mijmeren, op avontuur, eigelijk is alles heel fijn buiten.

Behalve…. Sjokken naar de plee, de hele camping over omdat je naar de douche wilt, en tenslotte, het minst feestelijke: regen tijdens het kamperen.

Ik word daar zeer niet warm van!

En dus, toen na een week stralend weer in de Elzas de regen ineens voor langere tijd uit de hemel plonsde, de kleigrond tot boven aan het tentzeil zat van de voortent,  alle handdoeken nat waren, onze schoenen een dikke laag modder hadden, keken we op de interwebs eens goed rond waar de zon wel zou schijnen……

tekenen op vakantie tekenen op vakantie tekenen op vakantie dagboektekening op vakantie urbansketch op vakantie

 

Wil jij ook tekenen op je vakantie? Doe de gratis proefles Teken je Leven!