Mijn verrassende tekenavonturen in de mail?

Ontvang regelmatig verrassende tekenavonturen, het gratis Teken Je Leven Zine, aanbiedingen en nieuwtjes in je mailbox.

Zomervakantie 2017: traveling Wijk en England en ook verdrietige dingen….

Deze tekening maakte ik op onze eerste dag hier. Onze hondjes, waaronder Blom van bijna 16 jaar, zijn met ons mee. Vandaag gaan we naar huis. Het gaat zo slecht met Blom dat we vanmiddag naar de dierenarts gaan. Dit was onze laatste reis met elkaar.

 

Waar ter wereld je ook bent, met mooi weer aan zee verpozen geeft een geluksgevoel. Vanaf de veranda een wijds uitzicht over de zee. Het onweer zien in de verte, en wat gaat de zon toch snel onder als ie vlak boven de horizon staat. T hoeft echt niet ingewikkeld, vakantie…..

Wij wonen middenin de bossen van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, en dan geven een paar dagen aan zee direct een echt vakantiegevoel. Eigenlijk heel dichtbij, maar ik zie elke ochtend een totaal ander uitzicht dan thuis.

Een Ode aan Blom!

Bijna 16 jaar geleden reden we met alle vijf kinderen naar Brabant. Als verrassing voor hen gingen we een puppie halen. Onze Blom bleek een heel slim en lief hondje. Ze lag op reis in de camper het allerliefst uitgestrekt op het dashbord, en in latere jaren twee weken op wacht in de vensterbank bij Ad en Mia, ze trippelde express heel hard de slaapkamer binnen als ze vond dat t te lang duurde voordat er met haar gelopen werd. Ze ging stiekem op de bank liggen als we uit de kamer liepen, en later gewoon uitgebreid in t zicht….. Ze hield niet van regen, en wel van lang geaaid worden. We zijn er dankbaar voor dat ze zo lang bij ons was.

Terwijl we proberen te wennen aan het lege plekje in huis, maak ik wat tekeningen af. Zoals deze van het strand in Wijk aan Zee……..

Voordat we weer op reis gaan even de Familiedag bij t lustrum van studentenzoon meepakken. En t eerste drie gangen diner, uit z’n eigen zak betaald 😎.

Onderweg naar Engeland

Achterkant van onze cottage. Vanuit het raam op de tweede verdieping kijk je recht op de zee. Als ik s’nachts wakker wordt kijk ik een tijdje naar de lichtjes op zee, en de lichtheid boven het water. In de tuin moet je bij windvlagen even bukken onder elektriciteitsdraden door, die naar alle huizen lopen. De buurman rechts heeft alleen een buiten-wc…. Dit is echt een Harry Potter-plekje…..

Hoe lang is t nu geleden dat J.K.Rowling het eerste deel van Harry Potter schreef? In een cafeetje? Ik ben al die tijd al gek geweest op de sfeer in haar verhalen. Maar nu ben ik hier, in good old England, en denk steeds: ze heeft gewoon alleen maar uit het raam gekeken. …..Alles ademt hier de wereld van heksen, tovenaars en dreuzels… Of ik nou in de ochtend tea drink, hier in t kleine Windy Corners op de hoek van ‘onze’ straat (hi dear, care for some cake this morning,? You deserve it, Love), of we ‘s avonds in The Old Neptune’s Bar aan zee met elkaar bier drinken, naar de zonsondergang kijken, en meezingen met de rest van de pub. Op elke plek diezelfde heerlijke vibes, eye-candy voor je ogen, en een glimlach in je hart!

Heerlijk toch, je loopt, sloft of scheert door je straatje (die ook nog eens Island Wall heet, over romantisch gesproken), en ankert even bij de Windy Corners voor een potje thee, lekker taartje, breakfast of lunch!

Whitstable Beach huts in een druilerig regentje. Voor De mensen hier bestaat regen zo te zien niet. Ze blijven gewoon op het strand zitten, of hun hondje uitlaten, hebben geen regenjas of paraplu. Er is meer voor nodig dan een beetje regen om hen binnen te houden!😎

Stamkroeg aan zee. En alle cottages hebben namen. Om deze lijst te maken hoefde ik alleen onze straat af te lopen….

Whitstable!

Bij dit kuststadje liggen enorme oestervelden direct aan de kust, de Highstreet staat vol en dan bedoel ik ook echt bomvol met Victoriaanse pandjes met independent shops erin, veel leuke pubs, teahouses, prima weertje hier, een heel relaxte sfeer, leuke inwoners…….!

Whitstable Beach bestaat uit een strand van gecrushte oesterschelpen, en houten dammen ertussen. Dan een smal boulevard-pad waar de hele dag mensen wandelen, hun hondje uitlaten, en vooral veeeeeel kletsen met elkaar. Aan de rand van dit pad staat The Fordge, a licensed seaside shack selling local beer, wine, drinks and chips and chips. And the world famous Whitstable oysters. Hier linksonder zie je de ‘oesterbar’, waar ik mijn eerste Whitstable trestile oester heb gegeten:” Just give it a couple of good chews, Love, than slide it down. “

Of je op ‘vast’ zeewater kauwt, maar zeker niet rubberig, zoals ik had verwacht 🙃😉. De friet was echter wel rubberig en droog😎, de ‘cod’ (schelvis) was superlekker vers en knisperig. En of je nu een small of medium bier besteld, alles is hier een halve liter…..

Van het strand bij de monding van de Theems op naar een paar dagen Londen. En wie kun je daar het beste vragen om info? De echte Londense Cab-driver: ” We’re not stupid you know, if there is a line in front of a restaurant, there’s many people that want to eat there. So the food must be good”…

De grootste antiekmarkt van Europa, elke zaterdagochtend op Portobello Road in London. Daar komen natuurlijk altijd veel mensen op af, en je moet goed tussen alles zoeken, maar het is mij gelukt, ik heb een schat gevonden! Bij The Old Printing Shop, kocht ik een alfabet van oude houten Stempels die gebruikt zijn voor drukwerk. Elke letter is anders, en het alfabet is met liefde samengesteld uit letters die gebruikt zijn tussen 1890 en 1940. Sommige stempels zijn behoorlijk versleten, en ik ben al niet zo’n goeie stempelaar, maar er gewoon naar kijken is al een feest!

Gratis toegankelijk: het Victoria and Albert Museum in London, met niet alleen een bijzondere collectie, maar ook een museumcafe waar je je vingers bjj aflikt, zo mooi, en tenslotte de toiletten…. prachtig! Kijk maar! De tegeltjes, de wasbakken, de kranen, goeie smaak had ze, die Victoria…..

Of eigenlijk:

De goede smaak kwam eerlijkgezegd vooral van Albert. Hij heeft ook hun zomerpaleis, Osborne House, op Isle of Wight gebouwd en ingericht. Echt stunning mooi. In de rondleiding wordt verslag gedaan van Albert’s bemoeienissen met elk detail van de inrichting, waaronder ook dit soort prachtige tegeltjes!

Londen ontdekken vanuit een Victoriaans huis aan Queens Road in Battersea. En we blijken vlak naast het Victoriaanse station te zitten…. dat er heel gaaf uitziet, maar waar gewoon een hedendaagse trein doorheen rijdt. De eigenaar heeft daarom als voorzorg naast elk bed een volle la oordopjes verzorgd.😬😎. Ach… voor twee nachtjes is dit prima te doen. Het uitzicht is in ieder geval net zo Harry Potter als waar we vandaan kwamen…🙃

Lady Di and I…

In de brugklas werd ik fan van het prinsessenleven van Lady Di. Op zolder liggen nog twee volle plakboeken stof te vangen. En nu zit ik ineens in haar achtertuin bij Kensington Palace! Kijk, dat we hier samen op een bankje zitten bestaat natuurlijk alleen in mijn hoofd, dat had ik jaren geleden toch nooit kunnen bedenken! Maar het is stiekem toch hartstikke leuk om te weten dat ze hier heeft rondgelopen, gelachen, gehuild, geroken aan de prachtige bloemen en vast een kopje thee heeft gedronken zittend op dit bankje….

Elke familie heeft wel een spel dat bloed-fanatiek gespeeld wordt tijdens het weekend, vakanties, lange winteravonden of familiebijeenkomensten. Bij ons is dat Kolonisten van Catan als het gaat om de momenten dat we met wat meer mensen zijn. En zijn we ‘en petit comite’ dan is het patience, dat gespeeld wordt met het mes op tafel. Wat zeg ik, met een hele messenset op tafel! Zo ook de competitie met jongste zoon deze vakantie. Overgoten met behoorlijk wat pints, zingende mensen om ons heen, kijkend naar de zonsondergang vanuit onze ‘stampub’ , is dit een hilarische aangelegenheid. En laat ik deze nou op de allerlaatste avond met slechts 1 puntje verschil te hebben verloren…….

Personal London Map

A Pint (Part) of London……