Mijn verrassende tekenavonturen in de mail?

Ontvang regelmatig verrassende tekenavonturen, het gratis Teken Je Leven Zine, aanbiedingen en nieuwtjes in je mailbox.

Desembrood, mijn favoriete recept

Na intussen zeven maanden avonturieren met desem, bloem, water en zout, is dit voor nu, en ik benadruk voor nú, mijn ideale recept voor het maken van een ‘normaal’ en een groot brood.
Ik heb twee broodbakvormen, de Dutch Oven en een broodbakvorm van aardewerk. Met tuurlijk bijpassende rijsmanden.

Als ik morgen brood wil bakken begin ik vandaag in de ochtend met mijn desem te voeden. Afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid kan ik ergens vanmiddag starten met het mengen van het deeg en de Stretch’n Folds. Daarvoor gebruik ik graag een mengsel van Spelt en Eenkoren. Daarna gaat het deeg in de rijsmaad in de ijskast tot morgen.
Op enig moment in de ochtend morgen verwarm ik de oven voor op 250 oC met de broodbakvorm erin, ergens tussen de 30-45 minuten voorverwarmen. Dan is het een kwestie van afbakken maar. Daar heb ik ook twee methodes voor die ik afwissel en afhankelijk zijn van hoe mn petje staat en welke vorm ik gebruik. Omdat ik steeds moest omrekenen bij de verschillende hoeveelheden heb ik een recept getekend met beide hoeveelheden.

En och mensenlief….wat jammer voor je dat je niet even hier in m’n keuken in een hoekje staat om de heerlijke geuren op te snuiven, waar je maagje van gaat knorren. Versgebakken brood is gewoon net zo lekker als een stuk cake, maar echt! Met zelfgemaakte gezouten boter d’r op. Hou nou op met me hoor 😊😍

Ps, het is heerlijk om je dagelijkse leven in tekeningen te vangen. Heb je mijn online workshops gezien? Kijk en teken met me mee!