Mijn verrassende tekenavonturen in de mail?

Ontvang regelmatig verrassende tekenavonturen, het gratis Teken Je Leven Zine, aanbiedingen en nieuwtjes in je mailbox.

Maak een kleurenkaart

Kleuren mengen met de aquarelkleuren uit je eigen palet is leerzaam en hartstikke leuk! Je eigen kleuren mengen terwijl je je tekening inkleurt geeft je de vrijheid om precies de kleur te maken die jij wilt gebruiken. En doordat je elke kleur in je palet kunt mengen met elke andere kleur, kun je talloze combinaties maken. In  de video hieronder zie je de kleuren uit mijn Greenleaf & Blueberry Sketcher’s Pocket Palette. Ik merkte dat ik dit verfdoosje ( handig in een doosje op creditcard formaat van ArtToolKit) niet zo vaak pakte omdat ik moet wennen aan de kleuren. Alhoewel ik erg houd van muted kleuren nodigden deze kleuren mij niet echt uit om ermee aan het werk te gaan. Daarom besloot ik om een kleuren kaart te maken. Een studie van de kleuren in dit palet. Ik deed een paar mooie ontdekkingen:

Er zitten een paar bruikbare warme kleurcombinaties in, en een hele range koele en warme groenen. Ik houd van het gebruik van groenen in mijn werk. Ook de kleurencombinaties met Quinacridone Magenta, de tweede kleur van linksboven, leveren prachtige kleuren op.

Nu is het jouw beurt!

  1. Pak je aquareldoos en een stuk stevig aquarelpapier.
  2. Teken met potlood en liniaal evenveel vakjes als je kleuren hebt bovenaan en aan de zijkant en verbindt de lijnen om zoals in het voorbeeld hieronder 10×10 vakjes te maken.
  3. Begin bovenaan en schilder voor de bovenste rij alle kleuren naast elkaar.
  4. De rijen eronder meng je steeds de linkerkleur met de bovenste kleur, zoals uitgelegd hieronder.
  5. Neem alle tijd en zorg voor schoon water en een mengpalet dat je na elke rij even schoonveegt.

Veel plezier!

 

 

(