Mijn verrassende tekenavonturen in de mail?

Ontvang regelmatig verrassende tekenavonturen, het gratis Teken Je Leven Zine, aanbiedingen en nieuwtjes in je mailbox.

Doe een workshop dagboektekenen!

Dagboektekenen is een persoonlijke en intieme bezigheid die verschillende voordelen kan bieden. Neem de tijd met een online workshop Dagboektekenen om je eigen ritme en stijl te vinden. Met consistentie en geduld kan het een waardevol hulpmiddel worden in je persoonlijke ontwikkeling en zelfexpressie.

Dagboekschrijven vraagt hersencapaciteit, nadenken, formuleren, spelling. Je blijft nog altijd in je denken. Tekenen activeert de andere hersenhelft. Dat kun je doen zonder diep na te denken. En het ‘spelen’ met verschillende tekenmaterialen geeft plezier. Je focused je op het maken van lijnen en het spelen met kleur. Je gaat uit je hoofd en in je lijf.  Je handen zijn een verlengstuk van je hart. Dat wat in je leeft kun je daarom vorm geven op het papier. In strepen en vormen, of in meer realistische beelden. Alles kan en alles is goed.Kortom: Teken je Leven!

Er zijn verschillende redenen waarom dagboektekenen een waardevolle activiteit kan zijn:

  1. Creatieve expressie: Dagboektekenen stelt je in staat om je gedachten, gevoelens en ervaringen op een creatieve manier uit te drukken. Het helpt je om jezelf uit te drukken zonder woorden en kan een therapeutisch effect hebben.
  2. Stressvermindering: Dagboektekenen kan een ontspannende werking hebben en kan helpen om stress en angst te verminderen. Het geeft je de mogelijkheid om je gedachten te verzetten en je te focussen op het tekenen, waardoor je even kunt ontsnappen aan de dagelijkse zorgen.
  3. Zelfreflectie: Door tekenen in je dagboek kun je terugkijken op eerdere tekeningen en patronen in je gedachten en gevoelens herkennen. Het kan je helpen om jezelf beter te begrijpen en persoonlijke groei te bevorderen.
  4. Memories vastleggen: Dagboektekeningen kunnen dienen als visuele herinneringen van speciale momenten, ervaringen of emoties die je hebt gehad. Het is een geweldige manier om je herinneringen levendig te houden en later terug te kunnen kijken op belangrijke gebeurtenissen in je leven.
  5. Ontwikkeling van creativiteit: Door regelmatig te tekenen in je dagboek, kun je je creatieve vaardigheden ontwikkelen en verbeteren. Het kan je helpen om jezelf uit te dagen, nieuwe technieken te proberen en je eigen unieke stijl te ontdekken.

 

Met mijn online workshop Teken je Leven/Dagboektekenen wil ik je graag kennis laten maken met dagboektekenen. Alledaagse gebeurtenissen of voorwerpen krijgen opeens meer betekenis of waarde op het moment dat je ze tekent in je dagboek. Teken wat je hebt beleefd, meegemaakt en wat je is opgevallen. Ook leer je hoe je tekenonderwerpen kiest, hoe je aquarelverf gebruikt in je tekening, ik ga je laten zien hoe je met eenvoudige technieken en materialen een tekening maakt. Stap voor stap leer je illustreren, handlettering én hoe je composities kunt maken.

Vanuit je luie stoel de online workshop dagboektekenen volgen, op een tijdstip dat jou uitkomt, dat is inspirerend en leuk! Je kunt zo vaak terugspoelen en terugkijken als je wilt! De lessen zitten boordevol tips en trucs, en er is altijd een leuke huiswerkopdracht. Jouw ideale tekenmomentje, dus.

Begin meteen!

Of doe eerst de gratis proefles Teken Je Leven!

Zomaar even een kijkje in mijn tekendagboek:
online workshop dagboektekenen Online workshop dagboektekenen Workshop dagboektekenen

Kom, en teken je leven!